Как да изберем мелница 1Zpresso + ЧЗВ

1Zpresso е реномиран производител на ръчни мелачки с дългогодишен опит. Въз основа на отзивите на клиентите се въвеждат и непрекъснато подобряват нови модели.

Целта на това ръководство е да предостави лесен преглед на различните модели и да ви помогне да изберете идеалната мелница за конкретен метод за приготвяне на кафе.

Ръчните кафемелачки 1Zpresso се предлагат с три вида механизми за настройка:

 • вътрешна настройка - Q2 S и J,
 • горна настройка - JX-Pro S и JE-Plus
 • най-новият дизайн с външна настройка - X-Pro S, X-Ultra, J-Ultra, K-Ultra, ZP6 Special.

Мелнички 1Zpresso според начина на приготвяне

Залейте

 • Q2 S - е най-леката и компактна мелачка от всички. Неговият размер и ниско тегло (425g) го правят идеален за пътуване. Чудесно за къмпинг. Размерът му го отличава от останалите 1Zpresso модели.

 • J - в сравнение с Q2 има по-големи шлифовъчни камъни и широк диапазон от настройки за финост на смилане, което допринася за по-добра ефективност на смилане. Има вътрешна настройка Classic.

 • ZP6 Special - най-добрата мелачка за pour-over кафе. Дизайнът с големи шлифовъчни камъни осигурява последователно смилане с минимум фини частици. Дизайнът на външната настройка позволява бързо регулиране на дебелината на смилане.

кафе еспресо

 • J-Max - Мелничката от J-серията се фокусира върху прецизността и последователността на смилането. Моделът J-Max е с точилни камъни с титаниево покритие. Външно регулиране с циферблат и магнитен контейнер.

 • J-Ultra - най-новият модел в гамата 1Zpresso, с мелници с титаниево покритие и външен контейнер за отпадъци. Външно регулиране на дебелината на смилане с широк диапазон от настройки (100 щраквания/10 стъпки, 10 щраквания на стъпка, 8 микрона на щракване).

Универсални мелници

 • X-Pro S - благодарение на по-малките шлифовъчни камъни, изисква по-малко сила за смилане. Това е универсална мелница с горна настройка (12,5 микрона на щракване) и магнитен колектор.

 • X-Ultra – Със същите функции като модела X-Pro, този минималистичен дизайн се предлага в няколко версии. При запазване на компактни размери и удобно външно регулиране на зърната.

 • K-Ultra - K-Ultra има нова външна настройка на зърното със 100 щраквания на оборот и 20 микрона на щракване. Новият дизайн с големи шлифовъчни камъни е предназначен за всички методи на приготвяне на кафе. Съдът с магнити е с вместимост 35-40гр.

Сравнение на 1Zpresso мелачки

 

Често задавани въпроси

Има ли нещо, което трябва да се направи преди първата употреба?

Мелничката е готова за употреба веднага след изваждане от кутията. Просто задайте дебелината на смилане и можете да започнете да смилате.

Как да зададете дебелината на смилане?

Повече информация можете да намерите в статията на сайта на 1Zpresso.coffee.

Как да почистите мелницата?

За почистване препоръчваме да използвате четка или балон (включени в модела K-max), които можете да закупите като аксесоар в нашия електронен магазин. Никога не почиствайте мелницата с вода.

Как да премахнете кафеените масла в механизма за смилане?

Просто смелете овесени ядки или специални почистващи гранули, например марка Urnex.

Какъв е животът на шлифовъчните камъни?

Приблизително 100-200 кг кафе на зърна. Резервни шлифовъчни камъни могат да бъдат закупени като аксесоари .

Каква гаранция давате за мелничките 1Zpresso?

Стандартна, европейска гаранция 24 месеца.

 

Допълнителни видеоклипове и инструкции могат да бъдат намерени директно на уебсайта на 1Z presso .

Продукти, споменати в статията