Пригответе две ЕКО капсули, любимата чаша за капучино и, разбира се, кафемашина Dolce Gusto или Nespresso. Напълнете една ЕКО капсула до горе с любимото смляно кафе. Затворете капсулата. Напълнете втората капсула до горе с мляко на прах. Първо поставете капсула за многократно пълнене с мляко на прах в машина Dolce Gusto или Nespresso. Използвайте ръчната програма за варене.
Включете кафе машината и напълнете чашата малко повече от половината с мляко на пяна. Доброто мока капучино трябва да съдържа до 2/3 мляко и само 1/3 кафе. Кафе капсула е следващата стъпка. Напълнете чашата за кафе с желаното количество кафе. Кафето се смесва прекрасно с разбито мляко, създавайки красива фина пяна върху капучиното.
Знаете ли, че разпененото мляко има много по-добър вкус от regular топло мляко? Ето защо ви препоръчваме винаги да разпенвате млякото за вашето капучино, а не просто да го наливате в чаша за кафе. Не забравяйте да поръсите канела, какао или ванилия отгоре, за да подобрите вкуса. Сега се насладете на вкусно домашно капучино!
Ако искате да направите вашето капучино още по-вкусно, добавете първо в чашата сироп по избор. Например, ако добавите шоколадов сироп, ще получите вкусно шоколадово капучино. Има много начини да направите любимото си смляно кафе с многократно зареждащи се капсули.
Развихрете въображението си, небето е границата! Наслади се!