Коя машина за кафе на капсули е най-добрата?

Понякога ни питате за нашето мнение относно това коя кафемашина с капсули е най-подходяща за използване на нашите еко капсули за многократно пълнене. Долче Густо? Nespresso? Кафисимо? Или нещо друго?

На първо място, това е въпрос на бюджет. Кафе машини с капсули могат да бъдат закупени в супермаркетите само за €30 (на разпродажба). Можете също така да закупите маркова кафемашина с капсули (напр. Miele) на цена до 1500 евро.

Смятаме, че системите Dolce Gusto , Tassimo и Cafissimo са много достъпни .

Средният и високият ценови диапазон се състои от кафе машини Nespresso или по-рядко срещани марки като Illy.

 

Нашият СЪВЕТ: Nespresso

Ето 3 предимства на това решение: капсулов кавовар несепресо

1. Нашето решение, използващо капсула Sealpod от неръждаема стомана със залепващи алуминиеви (или хартиени) капачки, симулира оригиналната капсула в 99% от времето. С тази система можете перфектно да имитирате капсула за еднократна употреба.

Ще повреди ли капсулата ножовете в кафемашината? Не, няма да повреди ножовете в машината, тъй като капсулата е малко по-къса от оригиналната. Следователно, когато затворите капсулата в кафемашината, ножовете няма да "захапят" в нея.

Предлагаме и Barista kit, който съдържа 10 капсули от неръждаема стомана и станция за пълнене, така че да можете да напълните капсулите предварително.

Повече тук.

2. Друго предимство на кафемашината Nespresso е, че има уред за пара за мляко (някои модели от по-висок клас), също като кафе машината с лост. Това елиминира необходимостта от използване на сухо мляко в капсула.

3. Нашето решение е лесно за използване. Просто напълнете капсулата, поставете капака и я поставете във вашата кафемашина. Използвайте както обикновено.

 

Каква е наличността на капсулите Nespresso?

Системата Nespresso е на пазара повече от 20 години и е първата капсулна система. В резултат на това на пазара има редица неоригинални капсули за еднократна употреба.

Някои производители на кафе дори правят свои собствени Nespresso капсули за многократна употреба.

Въпреки това, за разлика от системи като Dolce Gusto, Cafissimo или Tassimo, оригиналните или алтернативните Nespresso капсули обикновено не се предлагат в супермаркетите. Капсулите Nespresso е по-вероятно да бъдат намерени в електронните магазини.

 

Долче Густо

Имаме две решения за Dolce Gusto . Пластмасови ECO капсули (наша собствена марка) и капсула от неръждаема стомана SEALPOD със силиконова капачка за многократна употреба. капсулов кавовар dolce gusto

И двете могат да се използват по същия начин като оригинала, със същия резултат . Въпреки това, в сравнение със системата Nespresso, те изискват малко повече умения за използване. Капсулата трябва да бъде позиционирана точно така, че иглата на машината да я пробие в предвидения отвор.

Каква е наличността на Dolce Gusto капсули?

Напоследък в хипермаркетите започнаха да се появяват неоригинални капсули за еднократна употреба на по-ниски цени от оригиналните капсули.

По принцип оригиналните капсули се предлагат в хипермаркетите.

 

Кафисимо / Чибо капсулов кавовар кафесимо

Системата Cafissimo също се нарича Caffitaly, K-fee или Versimo .

За Cafissimo предлагаме и капсула от неръждаема стомана SEALPOD за многократна употреба със силиконова капачка. Капсулата е по-лесна за използване от капсулата Dolce Gusto, тъй като не е необходимо да се позиционира.

Капсулата обаче не е съвместима със сравнително разпространената кафе машина Cafissimo Pure .

Каква е наличността на капсулите Cafissimo?

Наличността на капсули за еднократна употреба за Cafissimo е малко по-ниска отколкото за Dolce Gusto, но те трябва да се предлагат в хипермаркетите.

В момента има и неоригинални капсули за еднократна употреба, които се предлагат повече в електронните магазини.

 

Тасимо капсулов кавовар тасимо

Системата Tassimo също е сравнително разпространена. За съжаление все още не предлагаме екологични капсули за многократно пълнене за тази система.

По качество и цена системата Tassimo е много подобна на системите Dolce Gusto или Cafissimo. В супермаркетите се предлагат капсули за еднократна употреба. Все още не се предлагат капсули за еднократна употреба.

Така че, ако закупите система Tassimo, трябва да закупите оригиналните капсули за еднократна употреба.

 

Заключение

Ако търсите най-евтината кафемашина с капсули под €50 , ние бихме избрали Dolce Gusto . Предлагат се няколко вида капсули за многократно пълнене, както и неоригинални.

Ако търсите кафе машина на капсули в среден ценови диапазон от около 100 евро , ние бихме избрали Nespresso .

Продукти, споменати в статията