Коя кафемашина Dolce Gusto да избера?

Планирате ли да закупите кафемашина Dolce Gusto ? Обобщихме основните предимства и недостатъци на всеки модел, който е съвместим с нашите капсули Dolce Gusto за многократно пълнене , които предлагаме за 16,90 € / комплект от 3 капсули.

 

dolce gusto piccolo

Dolce Gusto Piccolo

Може би най-популярният модел в момента, най-вече заради цената. Piccolo може да бъде закупен от €36 с ДДС. Кафемашината Piccolo е много лесна за използване.

Има 2 функции: топла и студена вода. Нищо повече, но какво повече ни трябва, особено на тази цена :-).

Кафемашината е с налягане 15 бара и капацитет на резервоара за вода 0,6 литра. Това е наистина малка кафе машина, подходяща за по-малка кухня или офис. Благодарение на размера си чашата може да се регулира във височина, което ще зарадва всеки любител на горещ шоколад или фрапе. По-малкият резервоар за вода може да бъде недостатък, ако имате кафе машина в офиса си (без мивка) и искате да се наслаждавате на кафе по-често. Машината също няма диспенсър за вода.

Плюсове: цена, компактност.

Минуси : по-малък резервоар за вода, няма опция за настройка на дозата вода.

 

dolce gusto genio

Dolce Gusto Genio

Подобен по дизайн на Piccolo, но по-напреднал по отношение на функционалността. Кафе машината Dolce Gusto Genio има интересна функция: диспенсер за вода. На оригиналните капсули производителят посочва количеството вода, необходимо за приготвяне на напитката на специални ленти. Тези ленти могат да се регулират на Genio. Genio дозира само избраното количество вода в чашата.

Втората разлика е големината на резервоара, който е 1 литър, което отново допринася за малко по-големия размер.

Функцията за дозиране на вода прави кафе машината доста скъпа. Можете да закупите кафемашина Genio за около €100, така че зависи от вас дали имате нужда от дозировката на водата.

Плюсове : опция за регулиране на количеството вода.

Минуси : по-висока цена

 

dolce gusto мелодия

Долче Густо Мелодия

Подобно на Genio, Melody има автоматичен диспенсър за вода и по-голям резервоар от 1,3 литра.

Кафемашината Melody се продава за около 70 евро.

 

dolce gusto circolo

Dolce Gusto Circolo

Това е по-стар модел, който трудно се намира, тъй като вече не се произвежда. Има почти същите характеристики като Piccolo. Разликата е във формата. Както подсказва името, има овална форма. Разлика има и в капацитета на водосъдържателя. Circolo може да побере 1,3 литра вода. Няма функция за дозиране на вода.

 

dolce gusto creativa

Dolce Gusto Creativa

Също така по-стар модел, който обикновено вече не се предлага. Този модел предлага може би най-широката гама от функции. Кафеварката Creativa разполага с цветен дисплей, който ви позволява да зададете количеството вода за всеки вид напитка, с възможност за запазване на настройките. Дисплеят може да се използва и за синхронизиране на липсата на вода в резервоара. Капацитет на резервоара 1.5л. Същото налягане като другите модели, 15 бара.

 

Всички кафемашини Dolce Gusto могат да се използват с нашите ЕКО капсули за многократно пълнене . Можете да използвате една капсула за многократно пълнене до 50 пъти. Пакет от 3 бр. можете да намерите при нас за 16,90 €.

Продукти, споменати в статията